Mulholland

Mulholland is gespecialiseerd in het uitlichten van kunst. Dit doet het bedrijf voor particulieren, galerie├źn en musea. Samen met de klant wordt per kunstwerk naar de beste oplossing gezocht. Het gaat immers om meer dan alleen verlichting: het kunstwerk zelf speelt de belangrijkste rol. Daarnaast stellen interieur en de te kiezen belichtingsvorm hun specifieke eisen. En dit alles met de wensen van de klant op de voorgrond.

Het hele traject van eerste verkenning en lichtadvies tot implementatie kan in eigen beheer worden uitgevoerd. Daarnaast is er een selecte groep regionale verlichtingsspecialisten die de concepten van Mulholland mogen en kunnen uitvoeren. De gebruikte lichtsystemen zijn door Mulholland zelf ontwikkeld en worden geheel in eigen beheer op maat vervaardigd.

Oprichter Robert Mulholland is al jaren actief in het verlichtingsvak. Zo heeft hij o.a. samengewerkt met Ingo Maurer en het Stedelijk Museum Amsterdam en heeft hij voor een aantal fabrikanten eigen verlichtingssystemen ontworpen.

Op het gebied van het verlichten van kunst heeft hij zijn sporen verdiend. Een goed voorbeeld is de door hem ontwikkelde schilderijrail met geintegreerde 12V-verlichting, die als sierlijst aan de wand kan worden bevestigd. De bijzonderheid van dit systeem is, dat het over tientallen meters aaneen gekoppeld kan worden. Innovaties van Mulholland zijn wereldwijd gepatenteerd.

Mulholland is internationaal actief, met klanten binnen en buiten Europa. Zo worden de lichtontwerpen van Mulholland gebruikt voor kunstcollecties van onder andere Citi Bank, The Denver Centre for the Performing Arts, het Letterkundig Museum Den Haag en Canary Wharf.

www.mulholland.nl