Artimide

Het Italiaanse merk Artemide, symbool van made in Italy, design en innovatie, is al vele jaren een pionier in lichtdesign. Sinds de oprichting in 1960, hebben vermaarde internationale ontwerpers de handen in elkaar geslagen met Artemide. Samen hebben ze designgeschiedenis geschreven: lampen zoals de Eclisse, Tizio en Tolomeo zijn allemaal iconen geworden in de wereld van interieur en design.

Artemide Benelux, partner van Artemide sinds het prille begin

Artemide Benelux, een geprivilegieerde partner van Artemide, is sinds 1967 de exclusieve distributeur van Artemide-lampen in België, Nederland en Luxemburg. De distributeur werkt samen met een belangrijk netwerk van interieurwinkels die de designlampen van Artemide ten toon stellen en verkopen.

Om de projectsector de allerbeste professionele oplossingen te kunnen bieden, richtten Artemide en Artemide Benelux in 2010 Artemide Contract Benelux op. De organisatie werkt samen met architecten, interieurarchitecten en lichtspecialisten, van bij het begin van elk verlichtingsproject. Klanten appreciëren de uitstekende technische knowhow, de kwaliteit en het design van de Artemide-lampen.

De vier Artemide-collecties

De lijn Artemide Design omvat meer dan 700  tafellampen, staande lampen en wand-, plafond- en hanglampen getekend door internationale designers zoals Michele De Lucchi, Ross Lovegrove, Karim Rashid of Zaha Hadid. Doelgroep zijn particulieren evenals professionals.

Via de divisie Artemide Architectural ontwerpt Artemide technische verlichtingsapparatuur en verlichtingsoplossingen op maat voor zowel grote als kleine projecten zoals hotels en restaurants, feestzalen en musea, winkels, collectiviteiten en kantoren.

De Artemide Outdoor collectie focust op buitenverlichting, zowel residentieel, publiek of voor stadsplanning, met speciale aandacht voor groene ruimtes, tuinen en gevels.

De divisie Artemide Nord Light, ten slotte, legt zich toe op het ontwerp van hoogtechnologische led-lampen en stelt verlichtingsoplossingen voor op basis van innovatieve leds voor heel complexe projecten.

 

www.artemide.nl